Hvilket CMS skal jeg vælge? Umbraco eller WordPress?

Skal man vælge Umbraco eller WordPress når man skal udvikle en ny hjemmeside? DevBlogs forfatter Malthe Petersen forklarer om fordele og ulemper.
Umbraco VS WordPress, hvad skal man vælge?

Du har sikkert allerede snakket med din udvikler om, hvilket Content Management System din hjemmeside skal udvikles i, men synes du selv du mangler lidt viden om, hvad Umbraco og WordPress kan som CMS?

Så læs med i denne artikel, hvor jeg kommer omkring fordele og ulemper og sammenligner de to CMS!

Hvad er Umbraco?

Umbraco er et open source Content Management System, hvilket vil sige at det er brugerne af systemet, der er med til at udvikle det.

Fem facts om Umbraco:

  1. Det er et dansk CMS System, udgivet første gang i 2000
  2. Det er kåret i 2009 som et af verdens bedste
  3. Der er over 1000 downloads hver dag
  4. Det er udviklet i sproget C# og i Microsofts ASP.NET framework
  5. Den nyeste version af Umbraco, Umbraco 7, blev udgivet d. 21 november, 2013

Umbracos Logo

Umbraco er et excellent Content Management System, hvis der skal udvikles en brugerdefineret hjemmeside, da der ikke udbydes templates. Dog kan der findes ufattelig mange plugins, som f.eks. Newsletter Studio til at sende nyhedsbreve eller RankOne - SEO Toolkit til søgemaskineoptimering, så slipper du for at betale din udvikler for at lave ligende funktioner.

 

Hvad er WordPress?

WordPress er, ligesom Umbraco, et open source Content Management System. Det blev udviklet som et blogging system, men er efterfølgende steget i antal downloads og er nu også et stabilt CMS system til almindelige hjemmesider. 

Fem facts om WordPress:

  1. Det er udviklet i PHP med en MYSQL server
  2. WordPress er første gang udgivet i 2003 af Matt MullenWeg og Mike Little
  3. Ud af 10 millioner hjemmesider, havde 26% af dem WordPress som CMS
  4. Der er over 10.000 temaer/templates at vælge mellem
  5. Der er over 40.000 plugins til WordPress

WordPress Logo

WordPress er i sin tid udviklet til bloggere, så de hurtigere kunne komme på nettet, men den dag i dag, er WordPress et af de største CMS på markedet og det udvikles konstant.

Det er bygget op omkring at det skal være let at komme online, så alle og enhver kan være med. Dette gør også at WP hjemmesider oftest er billigere end Umbraco
hjemmesider, da der kræves mindre af din udvikler, fordi der findes flere tusinder af templates, som kan tages i brug.

Fordele og Ulemper ved WP og Umbraco

WordPress

Fordele Ulemper

Billigt

Brugervenligt

Troværdig

Lille brugerdefinering

Let at hacke

Hjemmesiderne ligner ofte hinanden

 

Umbraco

Fordele Ulemper

100% brugerdefinering

Fleksibelt

Fuld kontrol

Dyrt at udvikle

Let at hacke

 

 

Hvad med alle de andre CMS der findes?

Der findes mange forskellige systemer og man kan ikke sige at det ene er bedre end det andet, for de kan alle sammen noget forskelligt, så det er nødvendigt at undersøge markedet, før man finder sit yndlings content management system. Det er måske værd at tjekke Joomla eller Drupal ud også. 

Er dit ønske at få lavet en webshop, så er er det måske ikke WP eller Umbraco din webshop skal laves i, da der er mange andre systemer der er udviklet til netop webshops og som kan gøre det bedre. F.eks. kan Shopify anbefales til webshops.

 

Men Malthe, hvad ville du selv vælge?

Jeg har forsøgt at holde mig så objektiv i denne artikel, så du selv har kunne danne dig en mening om de to CMS, men du havde måske allerede hørt om et af dem, inden du overhovedet begyndte at læse artiklen.

Personligt ville jeg vælge Umbraco som Content Management System, med det eneste grundlag, at det giver din udvikler frihed til at gøre lige præcist det han eller hun ønsker! Umbraco gør det også muligt for dig, at få lige præcist det du gerne vil have, uden at du skal gå på kompromis. Dog er WordPress et fuldstændigt exceptionel system, hvis du kan nøjes med at din udvikler bruger en template. Du vil også her spare penge og stadig få et godt resultat, som jeg er sikker på du bliver glad for. Har du besluttet dig for at du gerne vil have udviklet en hjemmeside i Umbraco, vil jeg anbefale Magger It Solutions til at få designet og udviklet din side. 

Lad andre vide at du kunne lide denne artikel

Denne artikel er udgivet af DevBlog.dk devblog logo sort - dansk blog til udvikling af web